026 312 17 18

Administratiekantoor offertes!

Deze website helpt bedrijven die op zoek zijn naar een administratiekantoor of boekhouder voor hun bedrijf. Via deze site hebben …

Checklist Administratiekantoor

Als u overweegt een uw boekhouding uit te besteden en een administratiekantoor wilt inschakelen, dan kan een checklist u helpen …

Boekhouding uitbesteden

U kunt de boekhouding uitbesteden aan een accountant, administratiekantoor of boekhouder. Laat u goed informeren naar de mogelijkheden van deze …

Wat staat payrollers in Nederland te wachten?

Wat verandert er na de verkiezingen?

De verkiezingscampagnes zijn weer in volle gang. Onderwerpen als zorg, onderwijs, integratie, veiligheid, cultuur en economie worden binnenstebuiten gekeerd door een kleine 30 partijen. Wij zoomen graag in op het onderwerp economie. Nederland is een zeer economisch vooraanstaand land. In dit land zijn enorm veel ondernemingen actief en het aantal ZZP’ers groeit per dag. Wij hebben sinds oudsher goede handelsverdragen met het buitenland gesloten. Dat is heden ten dagen nog volop terug te zien. Maar blijft dit zo? De verkiezingen komen eraan. Waar de ene partij al onze grenzen wil sluiten en uit de EU wil stappen, kiest de ander er juist voor de regels voor de handel te versoepelen. Lees in dit blog wat de ideeën zijn ten opzichte van payroll van twee verschillende partijen.

Vaste baan of vrijheid?

Weet u nog niet op welke partij u wilt stemmen? Dan helpt dit overzicht u wellicht een beetje bij het maken van uw keuze. Alexander Pechtold van D66 stelt dat hij graag de twee miljoen mensen met payroll-contracten en uitzendbanen aan een vaste baan helpt. Een mooi streven. Echter, is dit ook wat de payrollers en uitzendkrachten willen? Veel mensen kiezen namelijk bewust voor tijdelijke en freelance banen. Zij functioneren niet prettig onder een vaste werkgever en genieten juist optimaal van de vrijheid van payroll.

Vast én flexibel

De VVD daarentegen stelt juist dat beide vormen moeten blijven bestaan. Uitzendbeperkende CAO’s zouden volgens deze partij dan ook verboden moeten worden. De VVD stelt dat er ruimte moet zijn voor zowel vaste als flexibele contracten. Dit helpt meer mensen aan een baan, stellen zij. Ook mensen die willen werken onder payroll, zouden met deze constructie kunnen blijven werken. Maar hoe zit het dan met de zekerheid? Wat als een uitzendkracht toch graag voor vast aangenomen zou worden? Houden deze voorstellen het omzetten naar een vast contract juist niet tegen?

Voordelen van payroll

Wij zochten voor u uit of payroll nou juist een goede of slechte oplossing is voor de economie en de werkgelegenheid in Nederland. Wij kwamen tot de volgende voordelen van payroll:

 • Goede personeelsvoorzieningen voor medewerkers
 • Minder risico’s, voor zowel werkgever als werknemer
 • Kostenbesparend, want geen kosten voor boekhouder
 • Meer (flexibele) contractsvormen, dus meer werkgelegenheid
 • Tijdbesparend, want geen omkijken meer naar personeelsadministratie

Wat kiest u?

Weet u al waar u op gaat stemmen? Weet u al wat uw opinie is ten aanzien van payroll? Zoek meer informatie op over payroll als u geïnteresseerd bent in deze flexibele en veilige werkwijze!

Ja ik wil graag meer informatie.

  Bedrijfsnaam:*
  Opdracht:*
  Aanhef:*
  Naam:*
  E-Mail:*
  Telefoonnummer:*
  Adres:*
  Postcode:*
  Plaats:*
  Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:*
  captcha

  notaris